این حالت می تواند منجر به ایجاد تعدادی از مشکلات سلامتی شود.
بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که در اثر واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به گلوتن ایجاد میشود. بیماری سلیاک به نامهای اسپرو، اسپروی غیر حارهای، عدم تحمل گلوتن و آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز نامیده میشود. در بیماری سلیاک، پاسخ سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث ایجاد مادهای سمی میشود که پرزهای روده را از بین میبرد. پرزهای روده، برآمدگیهای انگشت مانند داخل روده کوچک هستند.
مدفوع سبز یا مدفوع سخت برای همگی ما اتفاق می افتد. زمانی که این نوع بی نظمی بیش از یک یا دو روز ادامه دارد، باید اقدام کرده و با پزشک صحبت کنید.
مراجعه به پزشک متخصص برای انجام اقدامات درمانی و ارزیابی آسیب های بیماری الزامی است.
برای مدیریت رژیم غذایی کودکتان می توانید از یک متخصص تغذیه کودکان کمک بگیرید و از آسیب بیشتر دستگاه گوارش جلوگیری کنید.
بیشتر مردم، اسهال را اولین نشانه بیماری سلیاک میدانند. بیشتر مبتلایان به سلیاک در هنگام مراجعه به پزشک از اسهال شکایت میکنند. اسهال در نوزادان و کودکان نوپا منجر به شرایطی میشود که آن را “نارسایی در رشد” مینامیم.
برای تشخیص بیماری سلیاک از آزمایش خون و آندوسکوپی استفاده می شود. گاهی با انجام آزمایش خون دیگر نیاز به بررسی سلیاک بیماری خود ایمنی های دیگر نیست.
تست خون: انجام تست خون برای اندازه گیری آنتی بادی های ضد اندومایزیا و ضد گلیادین انجام میشود و دارای انواع مختلف است.
نمونه برداری از پوست نیز در تشخیص بیماری به پزشک کمک میکند. برای نمونه برداری، پزشک قسمت کوچکی از بافت پوست را برای بررسی در زیر میکروسکوپ جدا میکند.
برچسب ها: بیماری سیلیاک گلوتن مقالات مشکلات گوارشی انواع بیماری ها مطالب مرتبط
بر اساس جواب آزمایش خون، پزشک برای تشخیص قطعی بیماری درخواست اندوسکوپی میکند.
این کودکان ممکن است در ابتدا رشد طبیعی داشته باشند، سپس روند رشدی آنها کند و حتی متوقف شود و نهایتا شروع به کاهش وزن کنند.
افراد مبتلا بعد از تشخیص قطعی این بیماری خود ایمنی، باید تا حد امکان از مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن خودداری کنند تا علائم آنها بهبود یابد.
با سلام بنده مدفوعم سبز رنگ شده چند وقتیه علائم رفلاکس گاهی صدا توی دلم هست و تعریق و سردی دست و پا دارم علت چی میتونه باشه